vem är jag?

De som läst min blogg ett tag har väl märkt att jag är sjukt intresserad av stjärntecken. Jag hittade en bok om oxen och läste lite. Ibland känns det sjukt bra att kunna sätta ord på vem man är när man själv börjar tveka.

Oxen


Bra egenskaper: Snäll, generös, tålmodig och trogen
Dåliga egenskaper: Mycket envis, hett temperament om provocerad

no shit

Många människor födda i maj liknar faktiskt en oxe till utseendet. Med stadig, klar och uppriktig blick, rör sig den kvinnliga Oxen graciöst och lugnt och samtidigt med en antydan om dold styrka.

Men tryggheten är som livslust för henne, och utan den blir hon spänd, ångestfylld och rädd.

Det materiella i form av pengar och ägodelar är viktigt för Oxen.

Det ska mycket till och tar lång tid innan Oxen brusar upp. Men när det händer är det inte många som vill vara i närheten.

Oxen går ofta bra ihop med Skorpinjonen.
Jungfrun och Oxen är en utmärkt kombination.
Oxen dras ofta till Vågen.
Tvillingarna har ofta en förkärlek för Oxen, men det brukar inte bli något annat än ett kortvarigt sexuellt förhållande.

Vännerna vet att det går att lita på Oxen, att han håller vad han lovar och att han aldrig skvallrar.
Oxens hedersord är heligt och det finns inga löften som är så obetydliga att han glömmer dem.
Likaså har Oxen själv svårt att öppna sig och lita på sina vänner, han ger inte några förtroenden i första taget.
Den som har en Oxe som vän kan skratta sig lycklig. Oxevännen kommer att ställa upp till hundra procent om man råkar illa ut eller kommer in i någon kris. Det är fullkomligt tryggt att släppa allt man har för händer och luta sig mot Oxen; han löser allt.

Istället för att våga ta steget ut i det okända, lever Oxen ofta på minnen, vilket sannerligen inte förbättrar hennes situation.

Långt därinne lever Oxens rädsla för att inte duga till, att inte vara tillräckligt bra. Självkänslan hänger på en skör tråd, och Oxen är ständigt rädd för att göra misstag. Det är ju misstage som visar för andra människor att hon inte duger menar Oxen. Tyvärr är det ju så att ju mer vi försöker undvika något, desto mer trycker detta något på för att komma fram. I oxens fall innebär det att hon ofta försätter sig i sådana situationer att misstagen är ett faktum. Det märkliga är att Oxen är snar med att döma sig själv väldigt hårt, men när andra gör misstag har hon ofta överseende med det.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0